طراحی کاتالوگ - عکاسی صنعتی - غرفه سازي نمايشگاه

ساخت وبلاگ

 

کاتالوگ چیست و چه اهدافی را دنبال می کند ؟
كاتالوگ یعنی كالانما، كارنما، یعنی دفتر راهنمای كالاها و فعالیت ها و مشاغل مختلف
- یعنی فهرست و صورت كالاها یا خدمات
- یعنی اطلاعات ارائه شده جزئی و ریزتر و حاوی شرح مختصات و ظرایف كالاها و یا خدمات مورد نظر
- كاتالوگ در واقع راهنمای كالا و كالانامه محسوب می شود و حاوی فهرست كالاهای تولیدی توسط یك موسسه و كارخانه است و می تواند حاوی معرفی مشاغل و موسسه های خدماتی، اجتماعی و فرهنگی نیز باشد.
- در یك كاتالوگ نام هر كالا، مدل، شماره یا شكل و تصویر مشخصات فنی و توضیحات ضروری آن کالا یا خدمات درج میگردد تا به خریدار در انتخاب بهتر كمك كند.
- بعضی كاتالوگها برای سفارش خرید در دسترس مردم قرار داده می شوند تا اجناس مورد نیاز خود را مطابق لیست كاتالوگ از فروشگاههای مورد نظر درخواست كنند.
 
کاتالوگ نوعی از تبلیغات در عرصه تولید، تجارت و خدمات می باشد که می تواند در برقرار کردن ارتباط مستقیم و چگونگی انتقال مفاهیم و تبادل اطلاعات به مخاطب، نقش به سزایی داشته باشد.
 
از خلق کاتالوگ درجهان تبلیغات مدت زیادی نمی گذرد در اواسط قرن بیستم انسان صنعتی با جامعه سرمایه داری آن زمان، لحظه ای توانست از کاتالوگ به عنوان یک وسیله تبلیغاتی استفاده کند که دیگر ابزارها و فکرهای گذشته چون اطلاعیه ها و تراکت های تک رنگ و معرفی های حضوری و لفظی جوابگوی نیاز تولید کنندگان نبودند. به ناچار برای به وجود آوردن انگیزه، رقابت و معرفی بازار تولید و محصولات عرضه شده به بازار، اقدام به خلق شیوه نوینی از پدیده های گرافیک کردند تا «مخاطبان» بتوانند در فرصت مناسب و با شرح و تصاویری که در این وسیله تبلیغاتی درج شده بود با تولیدات و خدمات عرضه شده آن مرکز آشنا شوند. به وجود آمدن تنوع در تولیدات برای جامعه مصرفی و شکوفایی صنعت نو پای بعد از جنگ جهانی دوم، عرصه تبلیغات را چنان تحت تاثیر قرار داد که دیگر محصول تولید شده بدون تبلیغات وسیع، جایی در بازار آن زمان نداشت. به ناچار رفته رفته برای هدایت افکار وسیع جامعه باید چاره ای اندیشید تا با روش جدیدتری بتوان بازار موجود را از دست رقبا ربود و این امر مهم نیاز به نو آوری در عرصه گرافیک را باعث شد. طراحی کاتالوگ و ساخت آن وسیله خوبی بود تا مخاطبان بتوانند راغب به خواندن و دیدن تصاویر در جهت آشنایی بیشتر با محصولات تولید شده در وقت و زمان کمتری باشند. شناخت تولید چه از لحاظ کمی و چه از لحاظ کیفی، معرفی شاخه های مختلف تولید، معرفی ساختار و مشخصات فنی از طریق متن نوشتاری، ارتباط تصویری مخاطب با محصولات و یا خدمات ارائه شده و... همه و همه از عملکردهای سنجیده کاتالوگ بود. در اوایل تنظیم و خلق کاتالوگ شکل آن به صورت یک برگه پشت و رو بود که بیشتر به تراکت شبیه بود ولی روی جلد آن حال و هوای پوستر داشت. در اوایل سال های 1970 میلادی ابعاد آن به صورت استاندارد 30×21 در کشور فرانسه تعریف شد. طبق این تعریف کاتالوگ ها معمولاً از دو برگ بیشتر هستند و علاوه بر بیان تصویری از متون نوشتاری جهت معرفی و جذب و هدایت مخاطبین استفاده می شود. مهمترین دلیل برای استفاده از کاتالوگ همانا قادر ساختن افراد جامعه برای شناخت تولیدات و خدمات «بدون نیاز به واسطه» و رویت محصولات و مطالعه آن در «فرصت مناسب» به جهت قابل «حمل و نقل» بودن و همچنین جایگزینی مناسب برای پوستر و دیگر موارد تبلیغاتی است.
 
کاتالوگها غالباً به دو صورت معرفی می‌شوند:
1. یا وسیله ای برای معرفی یک محصول یا خدمت از چندین محصول یا خدمات عرضه شده می باشند. (تک محصولی)
2. یا وظیفه معرفی چندین محصول یا خدمات جدید با عملکردهای مختلف را بر عهده دارد. (چند محصولی)
 
آنچه باید در طراحی  کاتالوگ خوب منظور شود:
1. خلاصه ای از معرفی نام و عملکرد کارخانه تولیدی و شناساندن فعالیت ها در شروع مباحث کاتالوگ.
2. معرفی امتیازات و رتبه های تولید (استاندارد - ایزوهای موجود) و...
3. معرفی هر چه بیشتر در خصوص جدیدترین و بهترین ساخته ها و خدمات.
4. ارائه اطلاعات و راهنمایی صحیح مخاطبان با استفاده از درج مشخصات فنی - خدمات ارایه شده - قابلیت های خاص و وجه تمایز آن نسبت به تولیدات متشابه، چه در تولیدات گذشته کارخانه و یا آنچه در بازار فعلی موجود می با شد.
5. وجود تصاویر و متون نوشتاری در کاتالوگ میزان تصمیم گیری و انتخاب صحیح را برای مخاطب سهل و آسان می کند و اوست که با دیدن و خواندن موارد فوق به زمان انتخاب و تصمیم خود سرعت می بخشد.
6. کاتالوگ دید مقایسه ای به وجود می آورد. بدین صورت که مخاطب و یا مخاطبین از بین چند محصول معرفی شده به جهت مدل - کیفیت - کاربری - استحکام و از همه مهم تر هزینه برنامه ریزی شده جهت خرید و غیره، بتواند یکی را که با شرایط او سازگار است انتخاب و خریداری کند
7. با درج آدرس، تلفن و آدرس اینترنتی، بتواند شناخت بیشتر را برای مخاطب فراهم کند.
از ویژگی‌های طراحی كاتالوگ می توان به موارد زیر اشاره کرد:
1. قابل حمل بودن و مطالعه آن در زمان فراغت.
2. خلاصه گویی و پرهیز از هر نوع افراط در توضیح بیش از اندازه موارد درج شده در کاتالوگ.
3. ارتباط برقرار کردن بدون واسطه با مخاطب.
4. ترکیب تصویر با متن در جهت شناخت بیشتر مخاطب.
5. با توجه به فرصت مناسب مخاطب جهت مطالعه کاتالوگ، انتخاب دقیق و سنجیده را برای مخاطب مهیا می کند.
6. کاتالوگ ها به جهت انتقال اطلاعات و موارد ذکر شده در بالا نسبت به پوستر و تراکت فراتر و سنجیده تر عمل می کند.
- دادن آگاهی های لازم و ضروری به مخاطب، كه ضمن معرفی كالا و خدمات، نقش و هدف تبلیغ هم دارد كه باعث تصمیم گیری می شود.
- اثر تبلیغاتی و تاثیر كاتالوگ و بروشور بسیار است و در انتخاب و تغییر سلیقه مخاطب نقش بسیار دارد.
- كاتالوگ ها حاوی اطلاعاتی از قبیل اندازه، رنگ، وزن، قیمت، شیوه نگهداری و ویژگی های مورد نیاز مخاطبان است و جواب سوالهای مخاطبان را می دهد.
 
قطع كاتالوگ:
قطع كاتالوگ مثل بروشور و كتاب متنوع است و برای سهولت مخاطبان در انتخاب كالا و خدمات برخی ساده، برخی لوكس است و باید به نحوی طراحی شود كه سریع اطلاعات لازم را در اختیار مخاطب قرار دهد.
 
 
تا آنجا که صفحه‌ آرائی و طراحی به هم مربوط می‌شوند، روزنامه و مجله هم از جهاتی با یکدیگر شباهت دارند ولی، از جهت دیگر به طور چشم‌گیری با هم متفاوتند. بدون تردید، عناصر بصری اساسی مانند : فضای سفید، تصاویر، نوع نمایش، نوع متن و برخی تزئینات تایپوگرافی ـ در هر دو مورد یکسان هستند. حتی می‌توان گفت که؛ وظایف اساسی در هر دو وسیله ارتباطی نیز یکسان است، مسلماً افرادی که روزنامه و مجله را صفحه‌آرائی می‌کنند سعی در ترغیب و تداوم توجه خواننده‌ها دارند. اما این گفته‌ آخر بسیار ساده‌انگاری است. روزنامه‌ها با حقایق سر و کار دارند و اشتیاق طبیعی برای خواندن اخبار در وجود خواننده‌ها وجود دارد و آنها را به‌آن سمت سوق می‌دهد. بیشتر مجله‌ها با سرگرمی، و تجدید نظریات سر و کار دارند. درحالی‌که روزنامه‌ها ممکن است سی آیتم یا بیشتر در هر صفحه، مطلب داشته باشند، مجلات، اغلب چند صفحه را به یک مقاله اختصاص می‌دهند و هنگامی‌که ظاهر مجلات مطرح باشند؛ مورد توجه افراد نکته‌ سنج‌تر قرار می‌گیرد. کاغذ نامرغوب، تصویرسازی ضعیف، صفحات سرهم‌بندی‌شده عموماً قابل قبول نیستند. حداکثر استفاده از تکنیک‌های گرافیکی در جذب خواننده، تنها یک امر مطلوب برای مجله‌ها نیست بلکه، امری ضروری است. بنابراین، اگرچه قواعد تایپوگرافی و طراحی ممکن است همانند باشند، ولی کاربرد آنها باید متفاوت باشد.اصول صفحه‌آرائی مجلات به تبلیغات نزدیک‌تر است تا به روزنامه‌ها. در هر مورد، تلاش فراوانی شده است تا بیشترین قدرت فروش از طریق استفاده از بهترین تکنیک‌های بصری به‌دست آید.
 
مجله‌ها باید به‌گونه‌ای باشند که دائماً بدون کمک تبلیغات به فروش برسند. هنگامی‌که فرد در مجله ‌فروشی‌ها به هزاران مجله نگاه می‌افکند آنگاه اهمیتی که به ظاهر فیزیکی مجله داده می‌شود، مشخص می‌گردد و رمز کار؛ عکس‌های تمام رنگی، کاغذ مرغوب و تصویرسازی‌های پرزرق و برق هستند واین تأکید وقتی بیشتر آشکار می‌شود که مجله به هر دلیلی در موقعیت پرمخاطره‌ای بیفتد. مجلاتی که در دهه‌های ۵۰ و ۶۰ درمقابله با تلویزیون به سختی ضربه خوردند، در استفاده افراطی از تایپوگرافی و تجربه‌های طراحی زیاده‌روی کردند. این‌که تا چه حد این‌گونه تغییرات در ظاهر مجلات می‌تواند در زنده نگه‌داشتن آنها اثربخش باشد، مشخص نیست، لکن تردیدی نیست که استفاده قوی از تکنیک‌های گرافیکی در صورتی‌که مجله‌ای بخواهد به‌ حداکثر موفقیت دست یابد امری ضروری است. دشوار است که بتوان بحث صفحه‌آرائی دوره‌ای و طراحی را در حد اصول اساسی محدود کرد. با این وجود برقرار کردن ارتباط بین فرم فیزیکی و عملکرد مجله می‌تواند نقطه شروعی برای پیشنهادات در طراحی مجله فراهم سازد که بتواند با گذشت زمان موفق باشد.
 
▪ اصل اول در صفحه‌آرائی مجله : ”عملکرد“
یافتن عملکردهای صفحه‌آرائی مجله‌ها نه دشوار و نه منحصر به‌فرد است. عملکردها به‌طور خلاصه عبارتند از:
 
1. جلب نمودن سریع خواننده به مجله یا بخشی از آن.
2. تداوم توجه: تا خواننده بتواند و بخواهد مطالب ارائه شده را بخواند. هر صفحه‌آرائی، آشکارا باید در هر دو زمینه موفق باشد. اگر توجه خواننده جلب نشود، شکست مطلق است، و اگر توجه فرد تداوم نیابد یا به دلیلی خواننده از خواندن اجتناب کند، موفقیت عملکرد اول فاقد ارزش خواهد بود. شاید مهمترین عناصر جلب‌توجه؛ رنگ، عکس، تصویرسازی و عناوین باشد. ابزار جلب توجه هر چه که باشد، عامل نگه‌دارندهٔ چشم باید سریعاً کار خود را انجام دهد. یک خوانندهٔ بالقوه که مجله را ورق می‌زند بیشتر از ۱۰ ثانیه برای این کار وقت نمی‌گذارد.
 
اگر توجه او، در این مدت زمان جلب نشود، از آن می‌گذرد. رنگ به‌طور اخص مؤثر است چون شخص را در معرض عکس‌العمل سریع قرار می‌دهد. مجله‌های تصویری مانند ”زندگی“ ـ life ـ و ”نگاه“ ـ look ـ عکس‌ها را به‌عنوان اولین ابزار جلب توجه قرار می‌دادند. تأثیر آنها در صفحه‌آرائی مجله‌ها آنقدر چشم‌گیر بوده که صدها مجله عمدتاً از عکس به‌عنوان جلب توجه استفاده می‌کنند. بسیاری از مجلات پشت سر هم برای برای اغلب مقالاتشان از یک لی اوت استاندارد استفاده می‌کنند (عکس بزرگ با زیرنویس که با تیتر و متن ادامه می‌یابد) چیدمان با این کلیشه برای اثربخش بودن مکرر به حد کافی ساده و قابل اجراست. فرمول عکس، زیرنویس، تیتر، متن در انواع مجلات موفق بوده، زیرا این فرمول برای همان دو هدف اصلی ساختار مجله طراحی شده‌اند. این امر بستگی به یک عکس بزرگ جذاب دارد که نگاه خواننده را به خود جلب کند و در وهله‌ دوم موضوع متن که در ترتیبی منطقی قرار گرفته باشد تا بتواند توجه خواننده را حفظ نماید. بعد از عکس می‌توان انتظار داشت که خواننده برای توضیح به زیرنویس آن توجه کند، به‌وسیله عنوان، خواننده ترغیب می‌شود و عنوان، مانند فلش او را به متن مقاله هدایت می‌کند.
 
سرتیترها یا عناوین، به‌ویژه هنگامی‌که با فضای سفید زیادی همراه باشند می‌توانند توجه خواننده را به‌اندازه کافی حفظ کند و در او اشتیاق ایجاد کند. سر تیترها و عنوان، همراه با عکس‌ها و تصاویر بسیار مؤثرند و هم‌چنین کار خود را هم به ‌تنهائی انجام می‌دهند.
 
اصول مهم قابل ذکر دربارهٔ عناوین مجلات عبارتند از:
1. آنها باید تا اندازه‌ای بزرگ شوند که عناصر دیگر را تحت شعاع قرار دهند
2. باید فضای مفید زیادی اطراف آنها ایجاد شود تا به‌وضوح، کنتراست را در آنها به‌وجود آورد
3. برای جلب توجه‌کردن، می‌توان آنها را به‌عنوان تصویر در نظر گرفت ومی‌توانند در هر جا روی یک صفحه یا دو صفحه مقابل هم مورد استفاده قرار گیرند. بسیاری از عناوین مجلات کوتاه هستند و باید در اندازهٔ بزرگ باشند تا مؤثرتر شوند یک عنوان، اغلب برای ایجاد کنتراست مناسب به ۳/۱، نصف یا حتی کل فضای سفید صفحه نیاز دارد. دانشجوی روزنامه‌نگاری که با ساختار روزنامه‌ها بار آمده نباید به فشرده کردن عناوین به‌طوری‌که حداقل فضا در روزنامه‌ها به آن عادت کرده تن در دهد. از سوی دیگر، وی باید بتواند طرز تفکر خود را در مورد مکان عناوین در مقایسه با اولین کارهایش در صفحه‌آرائی مجله تغییر دهد. عناوین می‌توانند در هر جای صفحه قرار گیرند به‌شرطی‌که توان نمایشی کافی از لحاظ اندازه و فضای سفید را دارا باشند. انتخاب نوع طراحی مجلات نیز به روش متفاوتی نیاز دارد. استفاده از طراحی یک‌دست برای روزنامه‌ها ایده‌آل است اما، برای مجلات، یک‌نواخت به نظر می‌رسد. هم‌چنین، عناوین مجلات باید به‌عنوان تصاویر در نظر گرفته شوند ـ هر کدام باید برای مقاله مورد بحث خود مناسب و در بسیاری از موارد با عناوین دیگر متفاوت باشند، اگر دو مقاله شبیه هم نیستند عناوین آنها هم نباید مشابه باشند. هم‌چنین معمول است که بیشتر از یک تایپ فیس در یک عنوان یک‌خطی، از دو صفحه روبه‌روی هم در مجله استفاده ‌شود ولی کمابیش در روزنامه‌ها چنین نیست.
▪ حفظ کردن خواننده: عملکرد دوم، حفظ کردن خواننده و کمک به او در خواندن، با به‌کار بستن اصول تایپوگرافی خوب و صفحه‌آرائی انجام می‌شود. برخی از نکات قابل ذکر عبارتند از:
1. خواندن مجله با حروف سن‌سریف، بزرگ یا ایتالیک برای خواننده مشکل است.
2. خواندن مجله‌ای که متن‌ها را مانند چینی‌ها از بالا به پائین نوشته، برای خواننده آمریکائی که عادت دارد از چپ به راست بخواند مشکل است.
3. المان اصلی صفحه‌آرائی را در بالا سمت راست قرار دهید. چه فضا یک صفحه باشد، چه دو صفحه رو‌به‌روی هم. خواننده مطابق عادت از قسمت راست بالا شروع می‌کند. این قانوت به‌کمک یک روش ارائه خاص می‌تواند شکسته شود وقتی عنوان اصلی، عکس یا نقاط رنگی در محل دیگری در زمینهٔ صفحه‌آرائی است، حرکت چشم خواننده باید راهی را که می‌خواهیم دنبال کند.
4. زیرنویس‌ها را نزدیک تصاویر مربوط به خودشان قرار دهید. مطالب توصیف‌کننده تصاویر باید تقریباً بخشی از تصاویر راتشکیل دهند. آنها می‌توانند در دو طرف یا در پائین تصویر قرار گیرند، اما اگر ایجاد فضای سفید بیش از حد، از تصاویر خود جدا شوند، دیده نمی‌شوند. شرح تصاویر فقط در صورت ضرورت باید در بالای آنها قرار گیرند، زیرا این مکان در جهت حرکت طبیعی چشم قرار ندارد.
5. پهنای ستون‌ها را طوری انتخاب کنید که طول خطوط برای اندازه متن مورد استفاده مناسب باشد. ستون‌های بسیار کم‌عرض یا بیش از حد پهن باعث بازداری خواننده می‌شود.
 
▪ اصل دوم در صفحه‌آرائی مجله
قطع مجله: قطع (شکل و اندازه) مجله عنصری اساسی در صفحه‌آرائی است و تابع وسوسه‌های هنری نمی‌باشد. مجلات به‌طور قابل ملاحظه‌ای از لحاظ شکل و اندازه متفاوتند، از اندازه کوچک جیبی گرفته تا ابعادی همانند نشریات زرد. قطع یک مجله نتیجه یک یا چند مورد از سه موضوع زیر است:
1. راحتی استفاده از آن
2. هم‌خوانی محتوای مجله با قطع آن
3. محدودیت‌های مکانیکی اندازه‌های چاپی.
راحتی استفاده، مزیت اصلی اندازه جیبی و بسیاری از مجلات دیگر است. سهولت در به‌دست گرفتن و انبار کردن، به‌ویژه برای موضوعاتی مناسب است که متن در درجه اول و تصاویر در درجهٔ دوم اهمیت باشد. اندازه‌های بزرگ برای تأکید روی تصاویر، بهترین راه هستند زیرا، هرچه عکس‌ها بزرگتر باشد، تأثیر آنها بیشتر است. بسیاری از مجلات، متن و تصاویر را به‌اندازهٔ مساوی ارائه می‌دهند و از قطعی که برای هر دو کافی باشد استفاده می‌کنند. یعنی ۲/۱ ۸ در ۱۱ اینچ یا در همین حدود. از آن‌جائی که این اندازه مانند اندازه استاندارد کاغذ معمولیست، دسته‌بندی این صفحات آسان‌تر و ابعاد آنها برای خواننده راحت‌تر است. قطع اغلب مجله‌ها به‌صورت مستطیل عمودی است زیرا، قطع مستطیل افقی در هنگام مطالعه با مشکل مواجه است.
 
▪ اصل سوم: حواشی سفید (فریم‌ها)
حواشی سفید (فریم‌ها) در صفحه‌آرائی مجلات به دو دلیل نقش مهمی دارند: اولاً آنها علامت‌هائی برای خاتمه دادن و یا شروع کردن متون هستند. به‌طور مثال، سعی کنید حاشیه را از هر دو طرف نسخه چاپی مجله بِبُرید و بعد ببینید که تا چه اندازه مطالعه متنی که در دو طرف، فاقد حاشیه است، مشکل می‌شود. ثانیاً این حواشی با احاطه کردن اِلمان‌ها در صفحه‌ با مرزهای سفید به جذابیت و یک‌دستی تک‌صفحه‌ها و صفحات روبه‌روی هم کمک می‌کنند. بدین ترتیب آنها مانند یک قالب، اثر هنری را در بر می‌گیرند. حاشیه‌ها برای محتوای متن ضروری هستند. نیاز خطوط به داشتن ابتدا و انتها، متن را به‌وجود حواشی در تک‌صفحه و دو صفحه مقابل هم نیازمند می‌کند.
 
استفاده از بلید: بدون تردید تصاویر می‌توانند به دلایل زیر حواشی را قطع کنند:
1. ایجاد تغییر در سرعت مطالعه
2. ایجاد فضای بیشتر در صفحه با اختصاص دادن فضاهای حاشیه به فضای متن
3. و شاید مهمتر از همه؛ دادن عظمت بیشتر به تصاویر؛ زیرا بدون حواشی، تصاویر ادامه‌دار به نظر‌ می‌رسند.
 
اندازه دقیق حواشی و میزان گستردگی هر بلید به تصمیم بخش هنری مجله مربوط می‌شود. اما با این وجود قانون پذیرفته‌شده عمومی در بین چهار حاشیه یک صفحه و مرکز بصری فضای صفحه‌آرائی ارتباط منطقی ایجاد می‌کند. مرکز بصری به قرار دادن حواشی کمک می‌کند: مرکز بصری فضای صفحه‌آرائی اندکی بالاتر از مرکز هندسی آن است. قطرهای مستطیل مرکز هندسی آن‌را می‌سازند، اما نقطه‌ای که در واقع مرکز به‌نظر می‌رسد یک بیستم بالاتر از مرکز صفحه است. متن صفحه‌ها مطابق مرکز بصری چیده شده‌اند. به‌عبارت دیگر آنها کمی بالاتر در صفحه قرار می‌گیرند. بنابراین حواشی ابتدا با قراردادن حاشیه پائینی به‌عنوان بزرگ‌ترین حاشیه در صفحه تعیین می‌شوند و حاشیهٔ خارجی، کوچک‌تر از پائین و بزرگ‌تر یا هم‌اندازهٔ بالائی است. حاشیهٔ وسطی یا عطف صفحه همیشه کوچک‌ترین حاشیه است زیرا، با حاشیهٔ صفحه‌ مقابلش با هم دیده می‌شود. این نوار اگر بیش از حد پهن باشد ممکن است به یک‌دستی صفحه لطمه بزند. پهنا هنگامی‌که مطالب دو صفحه به هم مربوط نباشد می‌تواند مطلوب باشد اما مجلات معمولاً برای دو صفحه روبه‌روی هم طراحی می‌شوند نه برای تک‌صفحه‌ای. مطابق قانون، حاشیهٔ عطف به منظور ایجاد بالاترین یکپارچگی در صفحه نباید بیشتر از نصف حاشیه پائینی باشد.
 
نکته: به‌خاطر بسپارید خواننده‌ها همیشه دو صفحه را با هم می‌بینند. به‌استثنای جلد، همواره دو صفحهٔ روبه‌روی مجله هم‌زمان دیده می‌شود. برای ایجاد سهولت در مطالعه، بهتر است که صفحات روبه‌روی هم را مانند یک بخش واحد طراحی کنیم، و هر صفحه باید با در نظر گرفتن صفحهٔ مقابلش طراحی شود. دو صفحهٔ مقابل هم ممکن است واحد یکسانی نباشند، اما ناگزیر روی طراحی یکدیگر تأثیر می‌گذرند.
 
چیرگی بر عطف صفحه: به‌منظور ایجاد تأثیر در طراحی صفحات، مهارت در از بین بردن مانع طبیعی حواشی عطف، ضروری به نظر می‌رسد. دو صفحهٔ مقابل می‌توانند با استفاده از روش‌های زیر به‌صورت یکپارچه در آیند:
متن، تصاویر، رنگ، زمینه سفید و یا ابزارهای تایپوگرافی.
 
گستردن یک عنوان در عرض عطف، ارتباط مؤثری را به‌وجود می‌آورد اما، دقت فراوانی را می‌طلبد به‌طوری که به‌فضای بین حروف، صدمه‌ای وارد نشود. اگر عنوان، آن‌قدر بزرگ باشد که عطف، بین کلمات قرار گیرد، اتصال دو صفحه نباید در خوانائی عنوان اختلال ایجاد کند، به‌غیر از صفحه وسط محلات دوخت‌شده، در بقیه صفحات، هم ردیفی عناصر دو صفحه در عرض عطف، با مشکل چاپی روبه‌رو می‌شود و در هنگام طراحی این‌گونه اتصال‌ها باید، تخطی از برخی قوانین را مجاز شمرد. یک تصویر افقی که از عطف می‌گذرد می‌تواند اتصال خوبی بین دو صفحه برقرار کند، اما حواشی دو صفحه باید طوری شکسته شود که دو بخش تصویر با یکدیگر مماس گردد. مضمون عکس یا تصاویر تعیین می‌کند که آیا انطباق به تصویر لطمه می‌زند یا خیر! اتصال مناسب، هم‌چنین با یک‌سری ا زتصاویر که از عطف می‌گذرند میسر می‌شود، به‌طوری‌که می‌تواند حواشی را تغییر ندهد و از عدم انطباق تا حد زیادی می‌کاهد. نوارهائی از فضای سفید به‌تنهائی و یا با کمک تصاویر، می‌توانند دو صفحه را به‌هم وصل کنند. همان‌طور که مقررات، مرزها و خطوط نقطه‌چین و غیره، می‌توانند جهت افقی را در تقاطع صفحات ایجاد کنند و مسلماً نیازی نیست که به‌هم پیوستن صفحات مقابل هم مانند نمونه‌های ذکر شده بسیار آشکار باشد، در واقع بیاد روش‌های ظریف‌تری جستجو نمود. در تولید تکنیک‌هائی که یک تفکر خلاق می‌تواند به‌وجود آورد محدودیتی وجود ندارد.
 
▪ تأکید بر عطف
هنگامی‌که دو صفحه روبه‌روی هم شامل دو موضوع متفاوت باشند. اتصال بین مطالب نباید برای خواننده گیج‌کننده باشد. در صفحه‌آرائی بایستی با استفاده از عطف یا جداکننده‌های دیگر، روی متفاوت بودن موضوعات در هر صفحه تأکید نمود
طراحی کاتالوگ - عکاسی صنعتی - غرفه سازي نمايشگاه...
ما را در سایت طراحی کاتالوگ - عکاسی صنعتی - غرفه سازي نمايشگاه دنبال می کنید

برچسب : طراحی کاتالوگ , نویسنده : تارا catalogdesign بازدید : 286 تاريخ : دوشنبه 16 ارديبهشت 1392 ساعت: 17:58

 لوگو يا آرم چيست؟

 
لوگو يا نشانه نماديست براي بيان کردن يک عبارت يا القا نمودن يک مفهوم. آرم ها چيزي شبيه امضا يا نشانه اي براي وجود يا حضور شخص يا موسسه اي است که آرم متعلق به آن است، مي باشد. آرم ها در هر جايي که حضور آن موسسه يا شخص يا رويداد صاحب آرم در آن وجود دارد ثبت مي گردد و نشاندهنده رد برجاي مانده از او در آنجا است.
 
طراحي نشانه يکي از تخصصهاي رايج و منحصر به فرد در طراحي هاي گرافيکي محسوب مي شود و سابقه طراحي نشانه به زمانهاي بسيار بسيار دور بر مي گردد، آنجا که انسانهاي اوليه براي انتقال مفاهيم مربوط به مثلا شکار در يک نقطه، علائمي را روي ديوار غارها ثبت مي کردند و هر کجا آن علامت ديده ميشد، مفهوم واحدي را به مخاطب و بيننده منتقل مي نمود.
 
از تحولات مربوط به ثبت نشانه ها در ديواره غارها بود که حروف و به تبع آن خط اختراع گشت.
 
لوگو نشانه يا علامتي گرافيکي است که توسط سرمايه داران تجاري، موسسات و حتي اشخاص حقيقي، براي متمايز کردن خود از ديگران در ديد عموم، استفاده مي شود. لوگوها يا تماما گرافيکي هستند (سمبول يا آيکون) و يا از نام تجاري سازمان يا موسسه تشکيل شده اند (لوگوتايپ يا ورد مارک).
 
در دوران حروفچيني با فلز داغ، لوگوتايپ، مجموعه اي از فونت ها و کاراکترها بود. در دوران کنوني که عصر ارتباطات است، لوگوي يک شرکت، اغلب مترادف با مرغوبيت يا برند شرکت است.
 
اهميت لوگو براي ساخت برند يا نام تجاري غير قابل انکار است. مردم هر روز با مفاهيم و ايده هاي متعددي روبروي مي شوند که تنها ايده ها عناصر جذاب و جالب را به خاطر مي سپارند و يک لوگو با طراحي خوب مي توانيد يکي از اين عناصر جذاب باشد. اهميتي ندارد فضايي که يک عنصر براي نمايش خود دارد بزرگ باشد يا کوچک، يک لوگوي خوب از جمله عناصري است که مي تواند روي هر چيزي با هر اندازه اي نمايش داده شود. بروشور، آگهي تبليغاتي، اعلاميه، نشريه، کارت ويزيت، کارت پستال، بنر و ... روش ها و ابزار متعددي براي نشان دادن لوگو به دنيا وجود دارد. 
شما دوست طراح من بايد به ياد داشته باشيد که لوگوي يک کمپاني عنصر هسته اي و اصلي برند آن کمپاني است، بنابراين اگر يک کمپاني از شما براي طراحي لوگو دعوت کرد، اين بدين معناست که تصوير سازي کل کمپاني آنها در دستان شماست. در نتيجه، به اين دليل که لوگو هويت گرافيکي و طراحي شده آنهاست، بايد نهايت دقت و سليقه را در طراحي لوگو بکار بريد.ما در اينجا خلاصه اي از سوال و جواب هاي مهمي را که در رابطه با طراحي يک لوگوي خوب وجود دارند به همراه ديدگاه ها و پاسخ هاي يک طراح گرافيست براي شما گردآوري کرده ايم . اميدواريم از اين جواب ها نهايت استفاده را ببريد. 
 
1. تعريف يک لوگوي خوب طراحي شده چيست؟ 
جواب:در حيطه طراحي گرافيکي، يک لوگوي بيشتر شبيه يک اسطوره است. طراحان و افراد خلاق و مبتکر هر يک به روش و سليقه خود به اشيا و موضوعات پيرامونشان مي نگرند. ممکن است يک لوگوي کامل از ديد يک طراح يک برندسازي شمايلي يا آيکونيک باشد و براي ديگري، يک طراحي گرافيکي از نوع ديگر. در هر صورت، در ادامه ويژگي هايي را که يک لوگوي خوب بايد از آنها بهره مند باشد و از سوي هر طراحي مورد قبول است را براي شما بيان مي کنيم. 
توصيف پذير بودن: در پس هر لوگو بايد يک دليل منطقي، يک مضمون و يا يک مفهوم مناسب وجود داشته باشد. لوگو بايد در حيطه اين مفهوم با افراد ارتباط برقرار کند. 
قابليت به ياد سپاري: در حقيقت ذهن انسان مفهوم هر چيز را دريافت کرده و آن را حفظ مي کند. بنابراين اگر لوگوي شما قدرت انتقال مفهوم اصلي را داشته باشد، به طور خودکار قابليت يادسپاري و ماندگاري در ذهن را پيدا مي کند. 
قدرت اثر بخشي: بعد از شکل و فرم، رنگ از عناصر مهم در طراحي لوگو به شما مي رود. لوگوهايي وجود دارند که تنها با رنگ سياه توانسته اند به خوبي با بيننده ارتباط خوبي برقرار کنند. لوگو بايد در اولين نگاه فورا تاثير خودرا روي کاربر بگذارد. 
مقياس پذيري: انعطاف پذيري در تغيير سايز يکي از نکات ضروري براي باز توليد لوگو است. سايز لوگوي شما بايد قابليت افزايش سايز براي قرار گرفتن روي يک بيل بورد و کاهش سايز براي قرار گرفتن روي يک تمبر پست را دارا باشد به گونه اي که به راحتي قابل خواندن باشد. 
مرتبط بودن: لوگو بايد کاملا با صنعت و فعاليت تجاري که براي آن طراحي شده است مرتبط باشد. اين امر کمک مي کند تا از رقبا قابل تشخيص باشد و کاملا متفاوت باشد. 
 
2. انواع مختلف لوگو را نام ببريد؟ 
جواب: سه نوع لوگو وجود دارد. لوگوي متني، لوگوي سمبوليک و لوگوي ترکيبي. 
لوگوي متني (Textual Logo): اساسا از متن تشکيل شده است. اين متن اغلب نام کمپاني است. اين نوع لوگو مي تواند شامل عناصر گرافيکي مثل خطوط، کادر و يا حاشيه باشد، اما بيشترين تمرکز روي روي متن لوگو است. 
لوگوهاي سمبوليک يا نشانه اي: شامل يک و يا چند نشانه، تصوير و يا شکل است. طراحي اين نوع لوگو نياز به دقت بيشتري دارد. 
لوگوي ترکيبي: ترکيبي از يک نشانه اي و نام کمپاني است. نشانه و متن را مي توان درون هم ادغام کرد، آنها را در کنار هم گذاشت و يا يکي را بالاي ديگري قرار داد. اين نوع لوگو رايج ترين نوع لوگو در دنياست. 
نوع لوگويي که براي يک کمپاني طراحي مي شود به چند عامل بستگي دارد. اين عوامل عبارتند از ميزان وسعت تجارت و منحصر به فرد بودن نام کمپاني و عوامل متعدد ديگر. 
 
3. عبارت "عناصر يک لوگو" به چه معناست؟ 
جواب: مثل همه چيزهاي موجود در جهان، لوگو نيز از عناصر مختلفي تشکيل شده است. يک لوگو ترکيبي از 3 عنصر است که وقتي در کنار هم قرار مي گيرند معنا و مفهوم واقعي لوگو را نشان داده و با بيننده و يا کاربر ارتباط برقرار مي کند. اين سه عنصر عبارتند از: آيکون، فونت و پالت رنگ. اين سه هميشه با هم کارايي دارند. 
آيکون: به عکس و يا عنصر گرافيکي لوگو گفته مي شود. عناصر آيکون لوگوي شما همگي نشانه هايي هستند که از نظر بصري داراي معني و مفهوم اند. نشانه ها به دو دسته نشانه هاي انتزاعي و نشانه هاي نمايشي تقسيم مي شوند. آيکوني که شما براي لوگوي خود انتخاب مي کنيد نه تنها بايد معني دار باشد بلکه بايد منحصر به فرد و به ياد ماندني نيز باشد. 
فونت: به قسمت متني لوگو که نام تجاري ما در آن تجلي پيدا مي کند فونت گفته مي شود. هر فونت داراي خصوصيات و ويژگي متفاوتي است، که از آن جمله مي توان به جدي بودن، آموزشي بودن و زينتي بودن اشاره کرد. يکي از نکاتي که بايد در مورد فونت مورد توجه قرار داد خوانا بودن فونت در اندازه هاي مختلف است. 
رنگ: عنصر تکميل کننده لوگوي شما! رنگ ها داراي معاني روانشناختي متفاوت و مختلفي هستند. رنگ بايد مطابق با نوع پيامي که لوگو براي ارتباط برقرار کردن با افراد دارد انتخاب و اعمال شود. 
اگر عناصر مختلف لوگو با هم هم خواني و هماهنگي داشته باشند، منظور اصلي شما به خوبي به افراد منتقل مي شود بدون آنکه آنها را بين دو راهي قرار دهد. 
 
4. چرا هميشه توصيه مي شود تا حد امکان لوگو را ساده طراحي کرد؟ 
جواب: هدف اصلي از طراحي لوگو برقراري ارتباط و معرفي نوع فعاليت کمپاني هاست و شما تنها چند ثانيه وقت براي انجام اين کار توسط لوگو داريد. اگر سعي کنيد در اين مدت کم مطالب بيشتري ارائه کنيد، ممکن است کاربر پيام اشتباي از لوگوي ما دريافت کند و يا اصلا هيچ پيامي دريافت نکند. اين وقتي اتفاق مي افتد که شما يک لوگوي پيچيده طراحي و ارائه کنيد. بنابراي براي اينکه پيام اصلي لوگو بهتر درک و فهميده شود بايد سعي کنيد تعداد اشکال، خطوط و ديگر عناصر لوگو را به حداقل برسانيد تا لوگوي شما واضح، شفاف و روشن باشد. از سوي ديگر هر چه لوگو ساده تر طراحي شود مقياس پذيري آن نيز بيشتر مي شود. در حالي که اگر در طراحي لوگو جزييات زيادي بکار بريد، برخي از عناصر لوگو ناچار به قدري کوچک مي شوند که ديگر قابل تشخيص نيستند و در هنگام چاپ که بايد سايز لوگو را کوچک تر کرد اين عناصر اصلا قابل چاپ نيستند. يک لوگوي ساده به جاي اينکه مشتري را دچار سردرگمي کند با او به خوبي ارتباط برقرار مي کند. 
 
5. آيا مي توانيم لوگويي به سليقه شخصي خودمان طراحي کنيم؟ 
جواب: نه به هيچ وجه!! يک طراح گرافيکي باشد اين نکته را به خاطر بسپارد که اگر تکليف طراحي لوگو براي يک مشتري خاص به عهده او گذاشته شد، او مسئول است تا حداکثر تلاش خود را براي طراحي اين لوگو انجام دهد. شما نمي توانيد فقط به اين دليل که يک موضوع يا عنصر مورد علاقه شماست آن را بر خلاف آنچه در دستور کار داريد به طرح اضافه کنيد. طراحي لوگو نياز به دانش و اطلاعات عمقي در مورد کمپاني دارد که طراحي لوگوي آن به عهده شما گذاشته شده است. شما بايد مطمئن شويد طرحي که براي لوگو انتخاب کرده ايد از ديدگاه مشتري قابل قبول باشد. طرح را با کاراکترهايي که انتخاب کرده ايد بسنجيد. در مورد همه گزينه ها و انتخاب ها، چگونگي تاثير گذاري لوگو، فونت ها و رنگ بندي ها فکر کنيد. طرح و حس کلي لوگو بايد براي مشتري و کاربران او خوشايند و قابل قبول باشد نه براي شما!! 
 
6. آيا يک لوگو را مي توان بدون گنجاندن نام کمپاني طراحي کرد؟
جواب: طراحي لوگو بدون گنجاندن نام کمپاني و يا شرکت يک اشتباه بزرگ است. لوگويي که تنها از نشانه تشکيل شده است يک خلاء ارتباطي بزرگ در ذهن بيننده ايجاد مي کند. چون متني وجود ندارد تا بتواند در توضيح وشرح دادن نوع کار تجاري به او کمک کند. لوگو حتما بايد داراي معنا و مفهوم باشد و بتواند کار و تجارت شما را شرح دهد که اين کار تنها با يک نشانه امکان پذير نخواهد بود. اگر يک مشتري اصرار به طراحي لوگوي نشانه اي داشت مي توانيد از لوگوي ترکيبي استفاده کنيد تا هم نام کمپاني در آن قرار داشته باشد و هم نشانه که خواست مشتري بوده است. وقتي شما يک لوگوي ترکيبي طراحي کنيد مي توانيد هميشه امکان اين وجود دارد که آنها را به صورت جداگانه مورد استفاده قرار دهيد. 
 
7. فونت لوگو در چه درجه اي از اهميت قرار دارد؟
جواب: 
در ميان طراحان يک اتفاق نظر يا حس مشترک وجود دارد که فونت لوگو را بخشي از دکوراسيون و تزيينات لوگو به شمار مي آورند نه چيزي بيشتر از اين. از سوي ديگر فونت لوگو يکي از عناصر مهم طراحي است. فونتي که در طراحي بکار مي رود بايد خوانا و مقياس پذير باشد تا نام تجاري شما را به خوبي و زيبايي نمايش دهد. بايد مطمئن شويد فاصله بين حروف متعادل و مناسب است و اگر نام تجاري شما بلند است سعي کنيد از فونت هاي سبک تر استفاده کنيد تا کل لوگو را تحت الشعاع قرار ندهد. 
 
8. در طراحي لوگو از چه رنگ هايي بايد استفاده کرد؟
 
جواب: دنيايي که در آن زندگي مي کنيم يک دنياي رنگي است بنابراين رنگ ها نقش مهمي در جلب توجه و نگاه بيننده بازي مي کنند. رنگي که شما در طراحي لوگو بکار مي بريد بايد جذاب و گيرا باشد. رنگ ها تنوع زيادي دارد اما شما نمي توانيد هر رنگي را در طراحي لوگو بکار بريد. قبل از انتخاب رنگ در مورد مفهوم رنگ ها جستجو و تحقيق کنيد، سپس با توجه به نوع فعاليت، فرهنگ و نگرش افراد رنگ مورد نظر براي استفاده در طرح را انتخاب نماييد. رنگ هايي که در لوگو بکار رفته است بر حسب اينکه لوگو در حيطه روانشناسي افراد چگونه مشاهده و درک مي شود اهميت پيدا مي کند. 
طراحی کاتالوگ - عکاسی صنعتی - غرفه سازي نمايشگاه...
ما را در سایت طراحی کاتالوگ - عکاسی صنعتی - غرفه سازي نمايشگاه دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : تارا catalogdesign بازدید : 272 تاريخ : دوشنبه 16 ارديبهشت 1392 ساعت: 17:48

 کاتالوگ چيست؟

 
کاتالوگ ها براي محصولات عمده يک شرکت توليدي و يا براي ارائه خدمات يک شرکت خدماتي طراحي و چاپ ميگردند.
کاتالوگ ها داراي جزئياتي هستند که براي مصرف کننده اهميتي ندارد اما براي واسطه يا فروشنده يا مغازه داري که اين کالا يا خدمات رابه مصرف کننده عرضه مينمايد، مهم مي نمايد. کاتالوگ ها معمولا چند لت يا سيمي و يا منگنه اي چاپ ميگردند اما نوع سيمي آن پرهزينه و بسيار نادر است.
کاتالوگ ها در کاغذهاي بالاي 200 گرم چاپ ميگردند و داراي کيفيت بسيار مناسب است ، زيرا هر يک کاتالوگ به يک فروشنده يا مغازه داده ميشود. هزينه چاپ آن بالاست به همين دليل در تيراژ محدود چاپ و توزيع ميگردد.
کيفيت آن بايد به گونه اي باشد که براي مدت طولاني براي فروشنده باقي بماند و توسط کدکالاي درج شده در آن کالاي مورد نظر شما را به شما سفارش دهد
کاتالوگ نوعي از تبليغات در عرصه توليد، تجارت وخدمات مي باشد که مي تواند در برقرار کردن ارتباط مستقيم و چگونگي انتقال مفاهيم و تبادل اطلاعات به مخاطب نقش به سزايي داشته باشد.
 
 تاريخچه کاتالوگ
از خلق کاتالوگ در جهان تبليغات مدت زيادي نمي گذرد، در اواسط قرن بيستم انسان صنعتي و جامعه سرمايه داري آن زمان، لحظه اي توانست از کاتالوگ به عنوان يک وسيله تبليغاتي استفاده کند که ديگر ابزارها و فکرهاي گذشته چون اطلاعيه ها وتراکت هاي تک رنگ و معرفي هاي حضوري و لفظي، جوابگوي نياز توليدکنندگان نبود.
 به ناچار براي به وجود آوردن انگيزه، رقابت و معرفي بازار توليد و عرضه، اقدام به خلق شيوه نويني از پديده هاي گرافيکي کردند تا پيام گيرها بتوانند در فرصت مناسب و با شرح و تصاويري که در اين وسيله تبليغاتي درج شده بود، با توليدات عرضه شده آن مرکز آشنا شوند.
 به وجود آمدن تنوع در توليدات براي جامعه مصرفي و شکوفايي صنعت نوپاي بعد از جنگ جهاني دوم، عرصه تبليغات را چنان تحت تاثير قرار داد که ديگر محصول توليد شده بدون تبليغات وسيع، جايي در بازار آن زمان نداشت.
در نهايت توليدکنندگان بايد براي هدايت افکار وسيع جامعه چاره اي مي انديشيدند تا با روش جديدتري بتوانند بازار موجود را از دست رقبا بگيرند و اين امر مهم نياز به نوآوري در عرصه گرافيک را باعث شد .
طراحی کاتالوگ - عکاسی صنعتی - غرفه سازي نمايشگاه...
ما را در سایت طراحی کاتالوگ - عکاسی صنعتی - غرفه سازي نمايشگاه دنبال می کنید

برچسب : طراحی کاتالوگ , عکاسی صنعتی, نویسنده : تارا catalogdesign بازدید : 246 تاريخ : دوشنبه 16 ارديبهشت 1392 ساعت: 17:39

لینک دوستان

خبرنامه